Tastes like homemade
Tid: 2h
Portioner: 10
- 400 gram smör
- 10 cm riven ingefära
- 6 ägg
- 4 tsk kardemumma
- 2 tsk bakpulver
- 8 dl vetemjöl
- 750 gram ricottaost
- 2 dl Mackays Lemon Curd
- 150 gram hackade pistagenötter (utan skal)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och riv ingefäran fint.
- Rör samman socker, ingefära och smör med en elvisp.
- Vispa ner äggen i smeten en och en.
- Sikta ner mjöl, kardemumma och bakpulver i smeten och rör försiktigt ihop.
- Fördela smeten i två smorda och bröade formar ca. 20 cm i diameter.
- Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter.
- Under tiden kakorna gräddas i ugnen så rör du ihop ricottaosten med Lemon Curden och hackar pistagenötterna grovt.
- När kakorna svalnat fördelas Ricottakrämen på två lager.
Toppa med hackade pistagenötter.