Tastes like homemade

Créme Brulée med Lemon curd

Tid: 4 h

Portioner: 5

Ingredienser

- 5 dl vispgrädde

- 1,5 dl mjölk

- 7 äggulor

- 1 vaniljstång

- 10 tsk råsocker

- 7,5 tsk Mackays Lemon Curd

GÖR SÅ HÄR

- Sätt ugnen på 150 grader.

- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

- Lägg vaniljfrö, vaniljstången, grädde samt mjölk i en kastrull och låt koka upp.

- Ta från värmen och låt dra i 15 minuter. Ta bort vaniljstången.

- Rör samman äggulorna med sockret och häll ner i gräddmjölken.

- Ta fram 5 stycken ugnsfasta formar och smeta 1 tsk Lemon Curd i botten av varje form.

- Häll över gräddmjölken och ställ formarna i vattenbad i ugnen tills de blivit fasta i konsistensen, ca 45 minuter.

- Låt svalna.

Serveringstips

Strö råsocker över bruléerna och bränn av med en brännare tills sockret har smält och fått fin färg, servera.